viernes, 26 de junio de 2009

QUIN ANY!!

Acabant el curs val la pena fer-ne una petita reflexió de tot allò que ens ha succeït, tant als i a les alumnes com als docents de l'Aula. Us en farem cinc cèntims.

Pel que fa a projectes i treball val a dir que enguany hem dedicat l'Aula a l'entorn natural,al municipi, a l'art i a la tecnologia.

A l'entorn perquè a partir d'un projecte de natura, els i les alumnes de l'Aula hem conegut diferents indrets naturals del nostre municipi. Un projecte desenvolupat a partir de saber que a Corbera hi ha moltes fonts, encara naturals, que cal mimar i conservar. Conèixer la flora que ens envolta i saber reconèixer-la amb un cop d'ull. En aquest aspecte la brigada forestal de Corbera hi ha tingut molt a veure.

A l'art perquè hem recuperat oficis que avui en dia ja no són tan habituals, ens referim als tallers de cistelleria amb medul·la de jonc. Els i les alumnes de l'Aula varen poder comprovar la labor que suposa treballar amb les mans mullades a ple hivern per tal de construir cistells i la dedicació que implica una tasca artesana.

A les noves tecnologies perquè hem aconseguit, gràcies al Mario T, crear el Bloc de l'Aula Oberta, al que podeu accedir des de la pàgina web de l'Institut de Corbera. On, tot i que encara queden coses per penjar , ja tenim les primeres imatges de les tasques que ha dut a terme l'alumnat durant tot el curs.

Al municipi perquè des dels tallers d'Aprenentatge-Servei l'Aula Oberta va participar en la primera edició de la FIRA INNOVA La realització de jocs elaborats a partir de materials reciclats per als infants del municipi, va suposar un mes de feina i un llarg cap de setmana on els més petits varen gaudir de les nostres joguines.



Com sempre, tot això cal afegir-ho a l'estada a l'IES on, com la resta d'alumnes treballem les assignatures corresponents al nostre nivell.

I evidentment, els Tastets Prelaborals, i és aquí on com cada any, hem d'agrair la col·laboració dels i de les empresaris/es del municipi.

Però, recordeu el primer article de l'Aula Oberta 2006 , on dèiem que sempre hi ha un però, doncs és cert. Aquest ha estat un any dur, molt dur. No tot és fàcil i maco, i els companys de professió ho saben prou bé. Ens hem entrebancat en alguns aspectes i ens ha costat molt de temps i esforç entendre algunes situacions. Mireu, no tenim la solució per a tot. Tant de bo fos així. Per això com sempre al final dels articles de l'Aula demanem el mateix:

A la resta del col·lectiu docent: paciència i tolerància.

Als pares i mares dels alumnes: recolzament i suport.

I als nostres i a les nostres alumnes: respecte i ganes de treballar.

A títol personal:

Només em queda, essent coneixedora del gran esforç que suposa l'Aula, del temps i la dedicació, i sobretot de la paciència, agraïr-vos a tots i a totes PROFES DE L'AULA, que hàgiu compartit amb nosaltres tot el bo i el dolent d'aquest curs que ara s'acaba. I desitjar als i a les alumnes que enguany ja marxen MOLTA SORT per a tot allò que vulguin dur a terme.

Ah! als que es queden: Ja veureu l'any vinent si hi haurà feina!!!!

Bon estiu.

Natàlia Martínez

Tècnica d'Educació. Ajuntament de Corbera